ende på udfordringen.

Nu kan jeg mærke at udfordringen med at finde skrald er meget udfordrende – jeg er kommet bagefter og sætter mig for at finde 19 objekter til kassering selvom vi er nået til d. 22. oktober. Jeg blev ikke helt færdig sidste uge. Det bliver endnu en let genvej – en pose med kasserede batterier som jeg tømmer i genbrugscontaineren på min hundeluftetur. Så mangler jeg bare de 22 ting på denne mandag, men jeg finder dem ikke og næste dag ved jeg at der står en flyttekasse med en masse gamle tegninger og at det må være muligt at indhente det tabte ved at tømme den og smide ud … men det får jeg ikke gjort – og dagen efter gider jeg heller ikke se i kassen. Og før jeg ved af det er det den sidste dag i oktober og nu er spillet så ude. Så kunne jeg starte forfra 1. november, men vælger at gemme denne udfordring til en anden god gang, hvor jeg trænger til at komme i sving med oprydning.

Min konklusion må blive at det er en god øjenåbner og en god måde at få hul på bylden, hvis man ønsker at nedgradere. Når man rydder op stiller man sig selv spørgsmål om betydningen ved div. ting man ejer. Det kan være spørgsmål som:

 

  • Får jeg brug for dette senere?
  • Kan jeg være bekendt at kassere en ting jeg har fået i gave?
  • Vil jeg fortryde?
  • Kan jeg skille mig af med dyre ting?
  • Kan jeg skille mig af med ting børnene har lavet til mig?

Der findes en række personlige svar på disse spørgsmål. Og efterhånden som man øver sig på at rydde op og smide ud får man oparbejdet en mavefornemmelse, som gør det tydeligt ret hurtigt om man står med noget, som skal gemmes eller som skal videre i systemet. En god retningslinie er at starte med at spørge sig selv om den ting man står og vurderer er en, der beriger dit liv, giver glæde, mening, skønhed og hvad man ellers kan ønske sig af sine ejendomme. Eller om det reelt er noget man ikke længere ser, som er vokset fast i stuen eller i køkkenskuffen og som ikke har været benyttet i mange måneder, som måske ikke er til gavn eller glæde, som ikke engang er kønt, men som hæfter sig til dig af andre årsager. Og som det i virkeligheden er en lettelse at skille sig af med.

Skriv et svar

Your email address will not be published.