Juleforberedelser

Julen står for døren – godt nok i behørig afstand, men den er til at få øje på.

Vi kan tage den med ro nu – John og jeg – der er ikke længere juleklip i børnehave og skole og afslutning alle vegne. Det er et privilegium ved at være forældre til store børn – der er mere ro på december.

Men jeg elsker at finde gaver. De seneste år har jeg lavet flere gavekalendere til mine børn, mine niecer, til John og adventskalender til en veninde.  Jeg hygger mig utrolig meget med det og gør mig umage med at finde brugbare småting fremfor at tage et raid i tigerbutikken sidste dag i november – det er lidt af en hobby for mig.

Samtidig er det en åndsvag udskrivning – og et mærkeligt spild af tid. De dejlige små overraskelser er hurtigt glemt selvom det er en fornuftig og brugbar blyant, en pakke tyggegummi eller et ark glansbilleder. Så i år bliver det adventsgaver til børnene.  Og mine krav er at gaverne skal opfylde et eller flere af følgende kriterier:

  • forgængeligt: slik er ok, kalenderlys, creme, sæbe eller spiselige ting – ting som kan bruges og som ikke fylder når de er brugt op.
  • miljøvenligt: jeg går desværre ikke i H&M og køber billigt tøj som jeg plejer. Til gengæld kigger jeg efter gaver i Myfairshop på Store Kongensgade eller i Ecoego på Farimagsgade.
  • praktiske eller ønskværdige: mine børn er store nok til undertøj og min søn skal have et par træsko her på landet.
  • Hjemmelavet: jeg har gang i produktionen af hjemmelavede sylterier og eddike, jeg strikker også karklude og John brygger dejlig øl
  • Sæsonbestemte: jeg forærer også gerne julepynt væk, da det pakkes væk efter endt brug.

Opskrifterne på sylterier og hjemmelavede klude vil jeg dele her på siden selvom det er ret let at google og finde opskrifter.

Obs! jeg gemmer i øjeblikket aviser til en miljørigtig gaveindpakning. John ryster på hovedet.

Skriv et svar

Your email address will not be published.