Så lidt

Spørgsmålet er hvor lidt man kan klare sig med. Jeg ved at der er en engelsk kvinde der lod være med at købe noget i et år, og jeg forsøger mig selv med købestop. Jeg har ikke købt nyt tøj i lang tid – kun genbrug (og så købte jeg nogle t-shirts da jeg var på ferie for nyligt, fordi jeg havde pakket rigtig dårligt).

Det kan måske virke som et lidt søgt eksperiment i og med jeg ikke er hverken hjemløs eller udsat på anden måde, men hvis man ønsker penge til at finansiere det liv man drømmer om kan man enten tjene mange penge eller klare sig for få penge – jeg bliver nødt til at undersøge det sidste imens John og jeg lægger til side og sparer sammen til vores fremtidige liv i en trailer.

I denne måned er jeg spontant hoppet med på et købestop – altså, der skal ikke købes andet end mad i februar. Og jeg har aftalt at skrive om det når måneden er slut.

Der er mange dage, hvor jeg ikke går i butikker – vi er ret gode til at bruge hvad vi har i køkkenet. Vi har også stor glæde af den app der hedder: ”togoodtogo” hvor man i flere supermarkeder og butikker kan købe en pose mad ved lukketid. Brugsen i Uvelse har sørget for en del måltider, hvor vi har lavet mad for 25 kr til to eller flere personer.

I fredags brugte jeg penge fordi Mads (søn 15 år) kom på besøg og udførte sit fredagsritual – det går ud på at købe ind til kyllingelår og græsk salat, popcorn, sodavand og fredagsslik. Jeg købte også en pose chips og en plade chokolade for at bidrage til fredagshyggen. Det var en stor udskrivning og der blev ikke sparet på noget, selvom vi kunne have købt billig sodavand og billige chips.

Lørdag spiste vi så rester og i aften skal jeg lave tortillas dvs. Kartoffelomelet. Hønsene leverer æggene og kartoflerne har ligget i skuffen i et stykke tid.

Jeg har sat en surdej over, så jeg kan bage brød i ugen der kommer – jeg er alene i flere dage og regner med at den står på rugbrød eller noget let de dage jeg er alene hjemme – på tirsdag får jeg min datter på besøg. Hun er vegetar og jeg ser hende så sjældent at jeg helt sikkert også vil forkæle hende med noget lækker mad.

Mads og jeg gik en tur rundt om brugsen da vi luftede hund – der stod store ulåste containere og en af dem var fuld af brød – en anden indeholdt udefinerbare madrester. Jeg har længe tænkt på at skralde, men kan mærke at jeg skal tage mig sammen – jeg har en følelse af at gøre noget lidt forbudt, selvom jeg i virkeligheden synes det er en fornuftig gerning.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.