2020 forsæt

Godt nytår og velkommen 2020. Jeg er en stor tilhænger af nytårsforsætter og i år er jeg forberedt til fingerspidserne – i 2020 skal jeg tjene 25000kr så jeg om et år kan anskaffe mig en varevogn. Vognen skal bruges til transport af hunde og jeg har således planer om at udvide og udvikle mit firma: lille-hund.

Jeg har lagt et budget og jeg synes det er sjovt. Hvem skulle have troet det da jeg for 10 år siden havde mavepine og søvnproblemer pgra store økonomiske problemer. Jeg havde intet overblik og ikke nogen stor indflydelse, men levede over evne i et stort hus købt i opgangstider. Det var et liv på gyngende grund og fra måned til måned og efterhånden fra dag til dag.

Men nu … mange år senere lever jeg med en lille overskuelig økonomi. Jeg har sagt farvel til meget og nogle af tingene har været smertefulde. Bl.a blev jeg nødt til at sælge min del af familiehuset på Fanø, som havde en særlig plads i mit hjerte og i mit liv. (Fanø er det skønneste sted på jord) Men jeg har ro i mit liv og jeg er ikke længere angst for at gå på netbank eller se på regnskaber.

Min indtægt er lille, men jeg laver noget som er sjovt og jeg elsker min hverdag. Mine udgifter er små, men jeg er ikke bundet til en dyr bolig eller kæmpe lån, så jeg lever med en vidunderlig frihed til at se muligheder i fremtiden.

Og nu har jeg så sat mig for at spare … OP. Det lyder kedeligt. Det lyder som om jeg går glip af hverdagens små goder og glæder. Og det gør jeg muligvis og måske kommer jeg til at hade det. Planen er at jeg skærer fra alle de steder jeg ser en mulighed for det. Jeg køber ikke tøj – ikke engang genbrug. Jeg reparerer og bruger det jeg har og jeg har ikke brug for noget. Jeg køber ikke vand og kaffe når jeg er på tur. Jeg tager en fornuftig flaske med og en termokande måske.

Udover det vil jeg tjene alt hvad jeg kan, sælge ting, tælle småpenge, undgå udgifter. For mig lyder det så skægt og udfordrende, men mens jeg skriver det kan jeg godt fornemme at det lyder som om jeg er verdens kedeligste person. Det er en mulighed. Men jeg skriver om det her på bloggen og kommer rundt i alle afkroge og går i dybden med små bitte tiltag og detaljer. I den virkelige verden taler jeg ikke om det og faktisk har jeg ikke engang delt mine planer med mine nærmeste.

Inspirationen har jeg fra alle de minimalistisk og klimavenlige grupper og personer jeg følger og som jeg også kommer til at nævne undervejs. Men allerførst vil jeg dele et link til en artikel om en engelsk kvinde, der gik radikalt til værks:

https://www.telegraph.co.uk/women/life/buy-nothing-year-one-woman-saved-22000/

Læs med om mine spareplaner for 2020 og se om det kan inspirere dig til store eller små omlægninger – jeg glæder mig til at høre fra dig

Skriv et svar

Your email address will not be published.